Veröffentlicht am 16.09.2020   REDAKTIONSBÜRO susanne schulten

Veel ruimte voor spel, plezier en avontuur in de herfstvakantie

Natuur en het gezonde landleven bieden in Willingen een boordevol gezinsprogramma

Veel tijd actief buiten doorbrengen, het leven op het land en de natuur op een speelse wijze ontdekken: dat alles wekt de interesse, maakt dapper en zet aan tot ontdekken. Het melkpad, de Kids Trails, boerderijen en de vele vrijetijdsmogelijkheden bieden in Willingen in de komende herfstvakantie een afwisselend programma.

Kids Trails ondersteunen motorische vaardigheden
De mountainbike Kids Trials in Willingen brengen pure vakantiepret. Aan de hand van symbolen en kleuren kunnen de kinderen herkennen, welke uitdagingen de trails voor hen in petto hebben en ze kunnen zo bovendien beslissen hoe ze rijden. Over kleine trails met boomwortel biken, bronnen ontdekken, in een hangmat pauzeren of mannetjes van stenen bouwen: het zet aan tot meer. Als de kleintjes de regie overnemen, zullen pa en ma verbaasd zijn, waartoe de mini’s zoal in staat zijn. Info’s: www.willingen.de.

Wandelen ondersteunt creativiteit
Creatieve avonturen in de natuur werkt positief op het beloningscentrum in de hersenen en motiveert enorm. Als de jeugdige fantasie wordt aangespoord, gaan de kinderen totaal in hun spel op. Weg van de computer en de natuur in: hoe meer kinderen te vinden zijn in de natuur, hoe rustiger en geconcentreerder ze zijn. Kleine wandelingen werken als een wonder. Vooral in de herfst laten zich uit kastanjes, boomschors, mos en bonte bladeren kleine figuren knutselen. Kinderen ontwikkelen daarbij de meest verbazingwekkende fantasieën. Uit een simpele stok maakt hun fantasie bij voorbeeld een pijl en boog of nog veel meer. Info’s: www.willingen.de. De medewerkers van de Tourist-Information Willingen adviseren graag mogelijkheden voor gezinnen.
Enthousiasme voor gezonde melk
Het nieuwe melk-avonturenpad combineert het bewegen in de vrije natuur met een voor kinderen begrijpelijke informatie. Hoe wordt uit gras gezonde melk en hoe komt die in het pak? Op deze en meer vragen krijgen de mini’s tijdens de wandeling een antwoord. En sinds september kunnen de kids dit melk-avonturenpad met behulp van een stempelpas-app ontdekken. Spannend is bovendien de quiz van koe „Helma“. Een bezoek in de boerenzuivelfabriek en in het „Mu(h)seumscafé maken de kleintjes tot echte deskundigen. Daarna is het enthousiasme voor de goede, gezonde melk groter dan voor softdrinks. Info‘s: www.milchpfad-usseln.de. De quiz is verkrijgbaar in de Tourist-Informationen van Willingen en Usseln.
Landelijke avonturen verhogen waardering
Nog meer gezonde avonturen op het platteland, spannend en avontuurlijk verpakt, herbergt de streek rond Willingen. In de idyllisch gelegen Speiermolen leren bezoekers het werk in een historische graanmolen kennen. Degene die de weg van de graankorrel tot meel leert kennen, krijgt daarvoor niet alleen meer begrip, maar waardeert deze gaven van de natuur nog meer dan voordien. Ouders en kinderen rollen het deeg en bakken hun eigen brood of koekjes, dat ze mogen meenemen of direct ter plaatse mogen eten. Bij de boerderij-avonturendag op 14 oktober bekijken kleine en grote bezoekers de stallen en de vierbenige medewerkers van boerderijen, aaien de kalfjes en maken foto’s. Verdere avonturen op het platteland in Willingen en omgeving vind je onder www.landschnuppern.de.
Vrijetijdsattracties geopend
Het bijzondere aan Willingen vormen zijn vele vrijetijdsaanbiedingen. Praktisch geen enkele andere vakantiebestemming heeft zoveel vrijetijdsattracties, niet alleen buiten, maar ook indoor. Die zijn daardoor weersonafhankelijk te gebruiken. Vanwege de genomen corona-hygiënemaatregelen zijn de ijssporthal en de klimhal open. In de „Fantastic Rooms“ kunnen gasten minigolfen in een fluorescerend zwart licht. De zomerrodelbaan biedt het snelle rijplezier en het wild- en vrijetijdspark presenteert kinderen veel natuur en dieren.
Gezinspas helpt sparen
Naast natuur, activiteiten in de openlucht en avonturen op het platteland heeft Willingen nog veel meer te bieden. De vrijetijdsattracties alleen al bieden een programma, dat een hele vakantie kan vullen. De gezinspas helpt daarbij sparen. Info’s: www.willingen.de/pass
Vrije entree in 18 vrijetijdsattracties voor 49 euro per kind en 59 euro per volwassene ontziet de vakantieportemonnee al heel behoorlijk. Het aanbod geldt tot het einde van de herfstvakantie.

Neuss - Veröffentlicht von myconvento.com

Land.Schnuppern in Willingen

Dateiname
HO1_4332 LandSchnuppern.jpg
Größe
11494.83 KB
Beschreibung
Land.Schnuppern in Willingen
Copyright
Land.Schnuppern
Weitere Meldungen

Deutschlands längste Hängebrücke: „Dem Skywalk beim Wachsen zuschauen“

Es geht voran mit den Bauarbeiten zu einer der längsten Hängebrücken der Welt. „In den zurückliegenden Wochen haben wir dem Skywalk regelrecht beim ‚Wachsen‘ zuschauen können“, freut sich Arndt Brüne. Einige abschließende Arbeiten, die letzten Abnahmen – wenn alles nach Plan läuft könnte Willingen in der zweiten Hälfte der Sommerferien um eine Top-Attraktion reicher sein.

Gesundheitsförderung: Kräfte der Natur gezielt für Kommunen nutzen

Bürgerinnen und Bürger darin unterstützen, einen gesunden Lebensstil zu pflegen und die Lebensbedingungen vor Ort für ein gesundes Aufwachsen, Leben und Älterwerden schaffen, ist zu einer entscheidenden Aufgabe einer Kommune geworden. Waldbadepfade treffen genau den Bedarf des Menschen in Zeiten des digitalen Wandels. Ein gut konzeptionierter Waldbadepfad fördert nicht nur die Gesundheit der Bürger, sondern auch die Position der Stadt oder Gemeinde als zukunftsfähiger Wohn- und Lebensort und zugleich als attraktive Tourismusdestination.

Für die oben stehende Pressemitteilung sowie möglicher Mediadateien ist allein der jeweils angegebene Herausgeber (siehe Firmeninfo rechts) verantwortlich. Dieser ist in der Regel auch Urheber des Pressetextes, sowie der angehängten Bild-, Ton und Informationsmaterialien. Die Convento GmbH übernimmt keine Haftung für die Korrektheit oder Vollständigkeit der dargestellten Meldung. Auch bei Übertragungsfehlern oder anderen Störungen haftet sie nur im Fall von Vorsatz oder grober Fahrlässigkeit. Die Nutzung von hier archivierten Informationen zur Eigeninformation und redaktionellen Weiterverarbeitung ist in der Regel kostenfrei. Bitte klären Sie vor einer Weiterverwendung urheberrechtliche Fragen mit dem angegebenen Herausgeber. Eine systematische Speicherung dieser Daten sowie die Verwendung auch von Teilen dieses Datenbankwerks sind nur mit schriftlicher Genehmigung durch die Convento GmbH gestattet.